Vilken mat är bäst till en hund med en känslig mage? 

Precis som människor kan en del hundar lida av extremt känsliga magar. Tecken på detta kan vara klåda, lös avföring eller att din hund fiser ofta. Vissa hundar kan även lida av kräkningar och magkatarr. Misstänker du detta är det bäst att uppsöka en veterinär för rådgivning. Alla hundraser kan drabbas av känsligare magar i perioder. Vissa kan till och med lida av foderintolerans. I denna guide hittar du bäst-i-test foder som hjälper din fyrbenta vän till ett bättre välmående.

Vad är foderintolerans?

Om din hund uppvisar symptom av just lös mage, klåda, gaser och en onormal avföring. Så kan den lida av foderintolerans vilket innebär att den är allergisk mot protein i hundfodret och behöver därför en särskild diet. Vanligtvis är hundar känsliga mot gluten som människor eller mot spannmål. Dessa är olika typer av protein. Det går även att testa eliminationsdieten med sk veterinär klassat foder.

Vad är hypoallergent hundfoder?

Hypoallergent foder är oftast det veterinären hänvisar till när hunden kan misstänkas vara foderallergisk. Detta foder minskar allergiska reaktioner då det innehåller ovanligare proteinkällor. Det brukar vara fritt från gluten och istället kan till exempel lamm eller lax användas som proteinkälla.

Vad är spannmålsfritt?

Spannmålsfritt foder innebär att det är fritt från vete, korn, ris, havre och råg. Spannmålsfritt foder är bevisat att leda till en förbättrad tarmfunktion och ökar hundens välbefinnande. Hjälper även till att hålla hundens normala kroppsvikt och motverkar sjukdomar samt hälsoproblem.

Vad är monoprotein?

Monoprotein är ett protein som endast innehåller en proteinkälla antigen en vegetabiliskt eller animalisk källa. Det är inga fördelar att använda detta hundfoder om hunden inte av foderallergier.

 

1. Bästa hundfodret för känslig magehundfoder guide bäst i test

Högst upp på topplistan är just varumärket Brit Care som är kända för att ta fram hundmat som är hypoallergenisk. Perfekt till den hund som lider av en lösare mage eller foderallergier. Då det stabiliserar hundens mage och är lättsmält. Innehåller laxolja med Omega 3 syror.  Det främjar även immunförsvaret och samt förebygger foderintolerans. Brit Care tillverkar för stora som små och unga som gamla. Finns i både spannmålsfria och glutenfria alternativ med goda smaker. Bästsäljare!

2. 100% naturligt hundfoder 

hundfoder guide

Du hittar Buddy Pet Foods på plats nummer två. Detta är ett hypoallergent foder och innehåller bland annat lamm som är ett lättsmält protein. Detta hundfoder är därför väldigt skonsamt för hundens mage. Alla ingredienser är 100% naturliga råvaror vilket gör denna till en stor favorit. Innehåller även prebiotika som återställer en god bakterieflora, hjälper immunförsvaret och leder till en ökat näringsupptagning. Finns i flera smaker.

3. Klimatkompenserat hundfoder

Nyttigt hundfoder för allergiska hundar

Furry Friends Original hör också till ett snällare foder för känsliga magar då det är  spannmålsfritt och glutenfritt torrfoder med huvudingrediensen lamm. Det är ett kött med väldigt lättsmälta proteiner. Innehåller både prebiotika, glukosamin och omega 3 & 6 för din hunds välmående. Finns för olika typer av aktivitetsnivåer och är dessutom klimatkompenserat. Bra för både hundens mage och miljö.

4. För en stabilare hundmage

glutenfritt hundfoder
Four Friends Grain Free Lamm är ett monoprotein som består av endast lammkött som källa. Detta är för att lammkött är det snällaste köttet mot hundens känsliga mage. Det kan även hjälpa vid eliminationsmetoden ifall man misstänker om sin hund lider av foderallergi. Det främjar även god maghälsa, hud & päls, då det innehåller aloe vera och omega 3 syror.

5. Hundmat som passar alla raser

foderguide till hund

På  finner du Pure natural tillverkar hypoallergent foder för hundens känsliga mage. Det är fyllt av massa nyttigheter för vilken hund som helst. Finns i olika goda smaker och går även att köpa spannmålsfritt. Passar dom flesta raserna samt lämpar sig även bra för valpens känsliga mage.

6. Balanserar hundens matsmältning


Hundfoder för balanserad matsmältning

Sist men inte minst kommer Royal Canin Medium Digestive Care är framtaget speciellt för att hjälpa hunden att återfå en god matsmältning. Lämpar sig bäst för mycket aktiva hundar och hundar med känsliga magar. Det är även berikat med Omega 3 fettsyror för hunden skall få en glansigare hundpäls. Innehåller ett högt energiinnehåll utan att belasta magen.