Lär dig hundens sovposition baserat på deras storlek

Hundar sover ca 12-18 timmar om dagen, därför är det viktigt att ge dom en trygg och bekväm plats att sova om dagarna. Det finns en uppsjö av olika storlekar och modeller. Det kan därför vara svårt att veta vilken just din hund kommer tycka om allra bäst. I denna guide har vi samlat allt du behöver veta för att välja rätt modell till just din hund baserat på deras storlekar och deras sovpositioner.

Vilken hundsäng passar stora hundraser?

Det är ganska vanligt för stora hundar att sova på rygg, sidan eller på framsidan mage. Större hundraser som golden retriever och labrador passar väl in i dessa typer av sovstilar. Detta är för att dom oftast gillar att sträcka ut sig. Större hundar kan även gilla att ligga upphöjt med huvudet för att den är nyfiken av sig och vill spana runt omkring sig.

Guide om hundsängar

Om din hund är nyfiken av sig så är en hundsäng med inramning perfekt att vila huvudet på vid sovstunden. Hundbädden från Åhléns egna varumärke är skapad för att ge hunden en trygg plats med en mjuk inramad rektangulär kant. Där din hund både kan spana och sträcka på sig vid öppningen om den vill.

hundsäng till stor hund

Om din hund gillar att sträcka på sig är hundsängen från Cloud 7 mest lämplig då den formar sig efter hundens vikt och håller formen. Den verkar för den hund som gillar att sträcka ut sig under sovstunden då den inte har en inramning. Finns i flera modeller & färger hos Denjo Dogs. Passar hund upp till 35kg.

Vilken hundsäng passar mellan hundraser?

Mellanstora hundraser som cocker spaniel, fransk bulldog och border collie sover väldigt varierat beroende på deras personlighet och ras. En mellanras kan likt en liten hund sova mer ihopkrupet eller på sidan, mage och på rygg.

hundsäng till mellanstor hund

En hundsäng med rektangulär inramning kan vara perfekt för en hund som gillar att variera sovpositioner som att ligga på sidan, rygg eller mage. Den upphöjda kanten ger även en trygg plats för trötta tassar. Mjuk avtagbar kudde i fleece. Denna hundsängen hittar du hos VetZoo. Bäst i pris!

rund hundsäng till mellanstor hund

En mellanstor hund kan även trivas i att sova i en rund hundsäng. Beroende på ras så gillar även denna storlek att gosa in sig. Det kan ha och göra med att korthåriga hundar till exempel som en fransk bulldog fryser mer än en cocker spaniel på grund av deras korta päls. Denjo dogs tillverkar även runda kvalitetsängar för den hund som gillar att sova som en liten boll.  

Vilken hundsängar passar en små hundraser?

Små hundraser som pomeranian, chihuahua och jack russel terrier gillar att sova mer åt det hopkurade hållet för att hålla sig varma. Dom har inte samma behov som en större hundras att sträcka på sig när dom sover. Men sovpositionerna kan ändå variera beroende på ras.

Rund hundsäng hundguide

Om din hund sover hopkurad och är frusen av sig kan en rund hundsäng vara mest lämplig. Detta för att ge hunden en trygg och varm hundsäng för att ge vovven dom allra mysigaste sovstunderna. Denna hundsäng formar sig efter hundens kropp och kudden är i värmande fleece. Finns i olika två storlekar hos VetZoo.

hundsäng i hundguide

En hundsäng med rektangulär inramning fungerar lika bra till små hundraser som tycker om att gosa ner sig. Passar mer till den hund som tycker om att sova varierade positioner. Varför vi älskar denna hundsängen är för att den är gjord av återvunnet OEKO-TEX® material och är där med enkel att städa då det stänger ute smuts. Finns hos Denjo dogs.

Hos zooworld hittar du expert råd till din hund eller valp, läs fler av våra artiklar här